Wie ben ik?

Kristien 1 jaar.jpg

Deze foto wil ik heel graag met jullie delen. Het is een foto genomen in 1970 op vakantie in Frankrijk. Dit ben ik als 1-jarige peuter met een lippenstift van mijn mama. Hier kon ik mij als peuter uren bezighouden! Dopje eraf doen, draaien en dan komt er zo’n gekleurd staafje uit waar je nog mee kan verven ook! Waauw! Interessant 😊 en terwijl ik daarmee bezig ben, moet ik natuurlijk ook nog een hele uitleg kunnen geven 😊

Maar waarom vertel ik dit nu eigenlijk? In het kader van een opdracht voor een opleiding “Meer zichtbaarheid op social media” gegeven door Marijke Hermans van Vertelpunt, wou ik even stilstaan bij mezelf en vooral bij hoe ik was als kind.

Tijdens de laatste wandeling met mijn vader hadden we het over mijn jonge kinderjaren. Ik vroeg hem hoe hij mij zou omschrijven terugdenkend aan mij vanaf mijn peutertijd.

Papa omschrijft me onmiddellijk als avontuurlijk, experimenterend en niet bang om iets nieuws te proberen... Een heel mooi compliment moet ik zeggen 😊

Hij vertelde me ook dat er op ons terras heel wat shows gegeven werden door mij en mijn vriendinnen en dat ik het allemaal regisseerde. Dat was ik eigenlijk al wel vergeten 😊 Wat ik nog wel weet, is het volgende… mijn overgrootmoeder verbleef in het rusthuis hier in het dorp en om haar en de andere bejaarden wat kleur in het leven te brengen, organiseerde ik samen met mijn vriendinnen voor de bejaarden een heuse show. Het was een middag vullend programma: we traden op voor hen met dansjes en zongen liedjes uit hun jeugd, we hadden mooie bloemen in crêpepapier gemaakt voor elke aanwezige als aandenken, … Mijn overgrootmoeder was zo fier als een gieter op ons en ik werd zo warm van al die blije gezichten! Ik vergeet nooit de blik in haar ogen en het plezier dat deze mensen die namiddag hadden! Heerlijk was het om anderen een goed gevoel te geven.

Als ik er nu op terug kijk of over nadenk, is het eigenlijk dankzij onder andere de 3 kwaliteiten die mijn vader had genoemd, dat ik Stralend Mooi heb opgericht!  Ik kan het nog steeds goed uitleggen 😊, hou van avontuur en vind het heel boeiend om mij steeds persoonlijk te ontwikkelen.  

Met Stralend Mooi op te richten, heb ik het gevoel dat ik zinvol kan bezig zijn en kan ik mijn kwaliteiten die ik van kindsaf bezit volledig aan bod laten komen. Met het opgroeien en volwassen worden, was ik er een hele tijd van vervreemd en ook van mezelf. Maar door enkele jaren geleden in een zware burn-out terecht te komen, kwam ik er terug mee in contact en heb ik mezelf terug leren kennen… Het is mijn passie om activiteiten te organiseren en vrouwen samen te brengen, om vrouwen te helpen om zich zelfzekerder te voelen en om kleur te brengen zowel in mijn eigen leven als dat van anderen.

Ik kan jou alleen maar aanraden om hetzelfde te doen! Leef je eigen leven en gebruik die talenten van je! Van zodra je dat doet, leef je vanuit je hart en dat maakt het leven alleen maar aangenamer 😊