Kleurenanalyse: wat is het en wat mag ik verwachten?

In een kleurenanalyse gaan we kijken tot welk kleurtype jij behoort. In de kleurentheorie zijn er vier seizoenstypes: lente, zomer, herfst en winter. De lente en de herfst noemen we warme types, de zomer en de winter koele types. Niets hiervan heeft met jouw karakter te maken maar wel met de kleureigenschappen waar jij het best mee staat.

Ben je een warm type? Dan sta je best met kleuren die een gele ondertoon hebben.

Ben je een koel type? Dan sta je best met kleuren waar heel veel blauw in zit als ondertoon.

Om te bepalen of je een warm of een koel type bent, kijken we naar de ogen, huid en eigen haarkleur. Tijdens een kleurenanalyse wordt dit allemaal onderzocht.

Maar daar blijft het niet bij…. Eens we weten tot welk seizoenstype je behoort, kijken we nog verder naar het subtype. Er zijn 12 verschillende subtypes en ook hier heeft het er weer mee te maken met welke kleureigenschappen je best staat: of je best met heldere of gedempte kleuren staat, met lichte of donkere, met dubbel warme of dubbel koele.

In een kleurenanalyse overlopen we eerst een algemene vragenlijst en geef ik je extra theoretische uitleg over hoe de analyse wordt opgebouwd.

Na het kennismakingsgesprek en het overlopen van de vragen, zet ik je voor de spiegel. Je krijgt een witte schort en witte haarband om en je wordt voor de spiegel gezet in wit daglicht. Daglicht is super belangrijk bij een kleurenanalyse.

Eens je voor de spiegel zit, leg ik een gouden doek aan je gezicht en een zilveren doek. Sta je beter met de gouden? Dan ben je een warm type. Sta je beter met de zilveren? Dan ben je een koud type.

Nadien volgen verschillende reeksen van doeken om het seizoen te bepalen: verschillende tinten rood, blauw, groen, … worden tegen je gelaat gehouden om zo te komen tot de seizoensdoeken die best bij jou passen.

Eens duidelijk is welk seizoenstype je bent, leg ik weer een reeks van doeken die allemaal tot dat seizoen behoren maar we gaan nu op zoek naar het subtype: of je best met heldere, gedempte, lichte of donkere, dubbel warme of koude kleuren staat.

In een kleurenanalyse gaan we ook op zoek naar wat jouw topkleuren zijn. Je krijgt bij afloop een kleurenpaspoort op subtype met 48 uitneembare stofjes die je op een kledingstuk kan leggen.

Je hoeft ook niet alles uit je kleerkast weg te doen als blijkt dat je de verkeerde kleuren draagt. Met een sjaaltje, een vest of een collier in de juiste kleur kan je heel wat goedmaken. Als je dan iets nieuw koopt, kan je wel rekening houden met je kleurenpalet en zo systematisch je kleerkast aanpakken.

Ik geef je ook tips mee welke kleuren best bij elkaar passen, welke kleurcombinaties je kan maken en we staan ook stil bij wat je wil uitstralen en waar jij je het best in voelt.

Eveneens krijg je advies in de kleurkeuze van een bril of hoofddeksel en krijg je ook make-up advies op maat.

Je kan een kleurenanalyse individueel laten uitvoeren of je kan ook met een vriendin, collega, zus,… langskomen. Regelmatig wordt er ook gevraagd om een kleuranalyse in een groepje van 5 aan te bieden. Uiteraard kunnen we dan niet zo uitvoerig ingaan op alle details dat spreekt voor zich.

Een kleurenanalyse duurt gemiddeld 2,5 uur.

Bekijk een kleurenanalyse als een investering in jezelf! Het kost misschien wel wat maar het gaat je op langere termijn heel wat miskopen besparen en je gaat veel meer complimentjes krijgen dat je er goed uit ziet! Dat garandeer ik je!

Ook interesse na het lezen van deze blog? Contacteer mij voor een afspraak en ik help je graag verder!

Stralend Mooi - Kristien Van de Ven

Vredestraat 7, 2590 Berlaar

www.stralendmooi.be

kristien@stralendmooi.be

0473/30 29 26