Hoe kijk jij naar jezelf in de spiegel?

Hoe kijk je naar jezelf in de spiegel?

Afgelopen vrijdag hadden we een make-up workshop. Altijd gezellig een groepje dames bij elkaar brengen die met make-up iets willen bijleren! En geloof mij vrij ondertussen heb ik na al die jaren al heel wat van deze workshops mogen geven 😊 Ik vind het ook ontzettend leuk om vrouwen met elkaar in verbinding te brengen en via zo’n workshop gaat dat vanzelf.

En telkens gaat het op deze manier… de vrouwen komen gejaagd binnen want ze hebben die dag al van hier naar daar gehold… komen op de workshop en moeten eerst echt “landen” en “luchten”… Ze  vertellen honderd uit over wat ze die dag al allemaal gedaan hebben of moeten doen hebben… over de vervelende dingen die ze die dag al hebben meegemaakt… en als ze zich dan neerzetten dan staat er ook een spiegel op de tafel… Juist ja!

En het eerste wat ze dan doen is in de spiegel kijken en zeer streng zijn voor zichzelf! En geloof mij vrij dat gaat zo elke keer!

“Amai hoe zie ik er nu uit!”

“Goh wat is dat … daar is niks meer aan te doen!”

“Amai ik ben oud geworden!”

“Goh heb ik zoveel rimpels!”

“Amai dat is hier hopeloos!’….

En zo kan ik nog een hele lijst aanvullen! Ik vind het frappant dat dit elke keer weer gebeurt. Ik confronteer hen er ook telkens mee en begin ook altijd mijn workshop met te zeggen dat iedereen stralend mooi is ongeacht welke leeftijd of welke maten je hebt ongeacht of je nu make-up draagt of niet.

Dan vraag ik altijd om een selfie te maken, niet om te publiceren (dat mag natuurlijk) maar gewoon voor henzelf! Ook dit wordt met de nodige commentaren steeds onthaald. Maar als ik dan zeg dat dit louter voor henzelf is en dat we na afloop nog één maken om het resultaat beter te zien, doet iedereen wel mee.

Wat is het doel van zo’n workshop?

Tijdens de workshop leer ik stap voor stap hoe je -die voor jou storende minpunten- met kleine truukjes kan wegwerken. Je hoeft hier echt geen visagiste voor te zijn! Met kleine ingreepjes en rekening houdend met waar jij je goed in voelt, doorlopen wij alle stappen om een naturelle dag make-up aan te brengen.

En het is heel mooi om te zien en telkens gebeurt het weer … maar tijdens het verloop van die workshop zie ik het zelfvertrouwen bij iedereen toenemen! Elke vrouw heeft zo haar issues… en elke vrouw is gefixeerd op iets anders in haar gelaat dat haar stoort… ook al ziet de rest van de groep dit niet, iedereen ergert zich wel ergens aan.

Het is dan ook fijn dat je er met kleine aanpassingen iets aan kan doen waardoor je je beter gaat voelen en dus meer gaat stralen en meer zelfzeker wordt. Na afloop eindigen we terug met het nemen van een selfie.

Het verschil voor en na is ongelooflijk! Geloof mij vrij! Je straalt na afloop en je kan jezelf terug bekijken in de spiegel … en ook al heb je make-up op je kan jezelf weer “bekijken” en ontdekt weer hoe mooi je werkelijk bent!

En dat is nu net mijn missie! Om jou te laten inzien dat je mooi bent met of zonder make-up! Om jou zekerder te laten voelen van jezelf. Ik was vroeger ook ontzettend streng voor mezelf en onzeker over mijn uiterlijk maar door zo kritisch te zijn op jezelf word je alleen maar ongelukkig en kan je niet meer vanuit je kracht stralen.

En als je jezelf beter voelt door hier en daar van een potje te smeren daar is echt niets mis mee en ook veel gezonder dan plastische ingrepen te laten uitvoeren.

Binnenkort lanceer ik een speciaal evenement hoe je stralend mooi de feestdagen tegemoet kan gaan en hoe je kleine aanpassingen kan doen met make-up, verzorging en kledij om te stralen met de feesten.

Doe jij mee? Hou vooral mijn pagina in het oog voor meer informatie 😊

Of wil je al eens kennismaken met de make-up of met mij? Kom dan op 19 oktober langs op de Stralend Mooi Sfeerdag tussen 10 en 19 u! Meer info hierover vind je bij Mijn Evenementen op de Stralend Mooi Facebookpagina!